Albouwmat bvba
Bredabaan 763
2930 Brasschaat
Fax 03/653.16.32
Mobiel : 0475/79.70.05
Ma - vr 8-12u en14-18u30
Za open
 OPEN TIJDENS BOUWVERLOF

Onderdakfolie Tyvek Novifleece met kleefstrook

Tyvek® onderdakfolie voor bewezen prestaties op lange termijn:

De vraag naar dampopen membranen is in de afgelopen vijftien jaar gegroeid sterk, wat heeft geleid tot een zeer competitieve markt van verschillende onderdakfoliefabrikanten en technologieën.

De huidige ademende onderdakfolies spelen een vitale rol in hoogwaardige zadeldaken en muurconstructies, waarin zij zorgen voor winddichting, een dampademende werking en waterdichting. Ter bescherming van uw lange-termijninvestering loont het echter om te kiezen voor bewezen producten die gedurende hun hele levenscyclus betrouwbaar zullen functioneren. Er is immers slechts één lekkend dakmembraan nodig om de volledige dakstructuur teniet te doen te maken, waardoor het gebouw en het interieur kwetsbaar worden voor waterschade.

Daarom kiezen steeds meer professionals nu voor kwaliteitsoplossingen van een naam die ze vertrouwen: DuPont™ Tyvek®.

Functionele lagen: Kwaliteit en dikte zijn kritisch

De dikte en de kwaliteit van de functionele laag in een onderdakfolie bepalen de duurzaamheid (secundaire waterkerende functie) ervan tijdens de bouwwerkzaamheden en daarna. De functionele laag van DuPont™ Tyvek® is ongeveer zes tot acht keer dikker dan de microporeuze laag van de meest voorkomende meerlagige membranen.

Tyvek®  presteert beter dan meerlagige ademende onderdakfolies 
In een uitgebreide verouderingstest uitgevoerd door het onafhankelijke SP Technical Research Institute of Sweden presteerde DuPont™ Tyvek® ademende membranen beter dan alle andere geteste meerlagige ademende onderdakfolies. Het testprogramma besloot dat Tyvek®  membranen zelfs na blootstelling aan directe UV-straling en aanhoudende hoge temperaturen nog jarenlang een doeltreffende waterdichte bescherming kunnen bieden.

Tijdens de tests, die werden uitgevoerd volgens de voorschriften van EN 13859, werden alle ademende onderdakfolies onderworpen aan directe UV-straling en werd hun aanhoudende waterdichtheid vervolgens getest op klasse W1. Er werd aangetoond dat

Tyvek®  een hogere duurzaamheid en een aanzienlijk superieure weerstand tegen UV-blootstelling bezit.

Vervolgens werden alle ademende onderdakfolies blootgesteld aan temperaturen van 90 °C (boven de CE-vereiste van 70 °C), en werd hun aanhoudende waterdichtheid getest op klasse W1. Opnieuw werd aangetoond dat Tyvek®  een hoge duurzaamheid en superieure weerstand bezit.

Duurzame condensatiebescherming

Dankzij hun zeer duurzame functionele laag garanderen Tyvek®  onderdakfolies niet alleen de waterdichtheid op lange termijn. Door hun duurzame windbestendigheid en dampademende werking beschermen ze ook oppervlakken en structuren beter tegen condensatie dan de geteste meerlagige ademende onderdakfolies.

De Tyvek onderdakfolie met kleefstrook (aparte tape voor de stroken is overbodig)  is bij ons verkrijgbaar per rollen van 75m˛ (1,5m x 50m)  In voorraad.
Deze informatie is afkomstig van www.albouwmat.be
 
Website by Van Dijck Webdesign
www.VDwebdesign.be