Albouwmat bvba
Bredabaan 763
2930 Brasschaat
Fax 03/653.16.32
Mobiel : 0475/79.70.05
Ma - vr 8-12u en14-18u30
Za open
 OPEN TIJDENS BOUWVERLOF

SEPTISCHE EN REGENWATERPUTTEN ,VETAFSCHEIDERS, WATERZUIVERINGEN,OPSLAGTANKS

Septische putten en Regenwaterputten:

Algemeen

De tanks van ds-plastics worden uit 1 stuk vervaardigd uit eerste keuze materiaal LLPDE(polethyleen).Ze zijn zeer stevig,ondergaan steeds een kwaliteitscontrole.Polyethyleen heeft bovendien als voordeel zeer goed bestand te zijn tegen meeste chemische stoffen.

Werking

Een septische tank ontvangt het afvalwater afkomstig van de toiletten.In de tank gebeurt een scheiding tussen vloeibare en vaste delen.De zwaardere delen bezinken,vormen slib;de lichtere delen,de korst aan het oppervlakte.Deze korst schermt de zuurstof af van de tank.Het gistingsproces met anaerobe bacterieŽn dat onstaat,zet de vaste delen om in oplosbare stoffen.Dit proces vermindert de hoeveelheid slib.De gevormde vloeistof wordt naar de riolering geloosd.

Plaatsing

De tank wordt ondergronds en liefst zo dicht mogelijk bij de vervuilende bron geplaatst.Graaf hiervoor een kuil,voldoende groot,zodanig dat de tank mooi kan neergelaten worden.De bodem van de kuil dient bedekt te worden met 20cm gestabiliseerd zand. (25cm) Indien de diepte van de tank tussen bovenzijde van de tank en de oppervlakte groter is dan 30cm of indien de afscheider zich bevindt op een plaats waar vervoer over heen komt, dient een betonnen plaat vorrzien te worden rond het deksel.Opgelet : deze plaat dient te rusten op het gestabiliseerd zand van rond de tank en niet op de tank zelf.

Onderhoud

Volgens de wettelijke bepalingen van Vlarem II Bis dient de septische tank jaarlijks te worden geruimd.Na de ruiming dient de tank terug gevuld te worden met water.

Waarborg

Onze septische tanks zijn gewaarborgd tegen alle fabricagefouten op voorwaarde dat de plaatsingsvoorschriften strikt werden nageleefd.

 Afmetingen,types,volumes

 

 Nieuwe ovale regenwaterputten budget vriendelijk  met werfdeksel:

Ovale regenwaterputten met telescopische schacht inclusief deksel met rubber dichting :


Easy Rain / Twin  Platte Regenwatertanken LAGE INBOUW:

Aanbevolen bij hoge grondwaterstand en stenen die het graven bemoeilijken.Ook deze tanks kunnen gekoppeld worden om grotere inhoud te realiseren.

Prijzen vind U terug in rubriek Prijslijsten Sept.-Regenwaterputten

Compleet regenwater recuperatiepakket Slim Rain Low Budget

Prijzen voor Slim Rain regenwater recuperatiepakket budget begint al van 1400Ä.

Compleet regenwater recuperatiepakket LIGHT DS 5000 liter

Compleet regenwater recuperatiepakket FULL OPTION DS5000 liter


Compleet regenwater recuperatiepakket EASY TWIN 5000 liter

Compleet regenwater recuperatiepakket QR10.000 liter

Vetafscheiders

 Werking

Het vethoudende water, afkomstig van keuken,wasplaats,... komt in deze tank terecht.Door het verschil in densiteit(gewicht), wordt een automatische scheiding doorgevoerd tussen het water enerzijds en de vetten anderzijds.De vetten verzamelen zich aan de oppervlakte en vormen een korst op het water.De afvoerbuis start net boven de bodem van de put, zodat geen vetten worden mee afgevoerd.

 

 Olie- en benzine -afscheiders

Olie- en benine-afscheiders of koolwaterstofafscheiders worden gebruikt om de derivaten van ruwe olie af te scheiden van het afvalwater.In volgende toepassingen kan het plaatsen van een afscheider verplicht zijn :

Carwashinstallaties,bezinestations,parkings voor vrachtwagens/tractors, garages...

Afscheiders kunnen steeds bekomen worden met of zonder slibvangput naargelang de voorschriften.Bij lozing in het oppervlaktewater is het gebruik van een coalescentiefilter verplicht.Bij lozing in de openbare riolering vervalt deze verplichting.

Het gewenste volume van de afscheider hangt af van het voorgeschreven debiet.Voor een passende offerte kan u gerust onze technische dienst contacteren,die u een op maat berekende afscheider zullen voorstellen.

Alle afscheiders , zowel de betonnen als kunstof types, voldoen steeds aan de gevraagde normen.

 Prijzen voor al de types vetafscheiders op aanvraag.

Waterzuiveringen

Omdat waterzuiveringsstations vrij complex is en voor elke situatie een andere opstelling vergt raden wij U aan om onze technische dienst te contacteren voor een waterzuiveringsstation op maat.

Mazouttanks en Opslagtanks

Enkelwandige mazouttanks

Deze tanks worden gebruikt voor het zuinige en besparende opslag van stookolie.Vlotte hantering bij het transport en de opslag dankzij het lichte gewicht en de standaardgrepen.

 

Dubbelwandige mazouttanks binnenopslag

Deze dubbelwandige tanks voor 620,1000 en 1500 liter hebben een aanzienlijke meerwaarde voor de handel in sanitaire,verwarmings en klimaatregelingsproducten, voor de vaklui en voor de bouwheren.Dankzij de ruimtebesparende afmetingen, een ideale oplossing ook voor kleinere ruimten.Eenvoudige opstelling van de tanks en snelle montage van leidingsystemen.Het geringe gewicht en eenvoudig transport sparen tijd en kosten, de speciale handgrepen staan in voor een hoger draagcomfort.

Prijzen voor deze types mazouttanken op aanvraag.

 Deze informatie is afkomstig van www.albouwmat.be
Website by Van Dijck Webdesign
www.VDwebdesign.be